ElmenhorsterElmenhorster
 

Askorbo rūgštis (vitaminas C) – antioksidantas. Tai natūrali rūgštis, kurios yra daugelyje vaisių ir daržovių. Pramoniniu būdu ji gaunama fermentuojant gliukozę. Dėl askorbo rūgšties produktų spalva ilgiau nekinta.

 
Antiocianinai ir antocianidinai – didelė natūralių dažiklių grupė. Daugumos vaisių, gėlių ir uogų spalvą nulemia antocianinų ir antocianidinų deriniai. Atskiri antocianinų junginiai išskiriami iš skirtingų rūšių augalų. Antocianinai produktams suteikia raudoną spalvą.
 
Citrinų rūgštis – rūgštingumą reguliuojanti medžiaga. Citrinų rūgšties yra kiekvieno gyvo organizmo sudėtyje; tai tarpinė medžiaga, išskiriama visų kūno ląstelių medžiagų apykaitos proceso metu. Didelės šios rūgšties koncentracijos aptinkamos citrusiniuose vaisiuose, kiviuose, braškėse. Dėl didelės rūgšties koncentracijos koncentruotos citrinų sultys produktui suteikia gaivumo ir gerina skonį.

 
Koncentruotos citrinų sultys – rūgštingumą reguliuojanti medžiaga. Koncentruotos citrinų sultys spaudžiamos iš citrinų ir koncentruojamos pašalinant iš jų dalį vandens. Dėl didelės rūgšties koncentracijos koncentruotos citrinų sultys produktui suteikia gaivumo ir gerina skonį.